Tips til gode og luftige the boller

Tips til gode the boller.

The boller er en fantastisk spise, som kan laves på et utal af forskellige måder. Ligesom med alt andet bagværk, og madopskrifter generelt, er tilblivelsen af gode the boller også omgivet af mystik, tips og tricks. Tips til hvordan man laver perfekte the boller kan gå fra generation til generation, eller også blot være et tilfældigt øjebliks tilfælde, som frembringer et godt tip.

Lagkagehuset bager utroligt gode the boller. Ligeså gør mange andre lækre bagerier. Det er dog ikke altid lige nemt, at få de gode tips og store hemmeligheder vristet ud af en stolt bager.

Nedenfor får du en række gode tips og tricks til gode the boller, som med sikkerhed er værd og læse grundigt igennem og tage ved lære af.

The boller. Tips til code the boller.

The boller tip #1 – Hæld lidt sukker på gæren, og mos gæret i sukkeret. En kemisk reaktion gør, at gæret bliver flydende som mælk. Ved og blande gær og sukker – i stedet for og røre gær ud i lunken vand – vil man undgå og røre ’klumper’ ud i lunken mælk.

MEN. Sukkeret ødelægger gærens hæveevne med adskillige procent. Så alt andet lige vil de bagte the boller ikke blive nær så luftige, som hvis man tager sig tiden til og røre gær ud i lunken vand i stedet.

The boller tip #2 – Tilsæt en spsk. bagepulver per kilo hvedemel. Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det 2-3 gange. The bollerne vil dermed få ekstra hæveevne og du vil samtidig opnå et mere luftigt resultat. Den egentlige ektra bonus ved og tilsætte bagepulver i hvedemelet er ekstra bløde the boller.

The boller tip #3 – The boller skal være luftige og lækre. Tilsæt derfor kun lige præcis nok mel til dejen, så bollerne liiige slipper fra fingrene. Tilsættes for meget mel i dejen inden hævning vil de færdige the boller blive hårde og tørre. En tør dej hæver ikke specielt godt.

The boller tip #4 – Stil en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen når du bager de formede the boller. The bollerne vil få tilført ekstra fugt. Det kan også betale sig, at bage the boller med almindelig ovnvarme fremfor varmluft der udtørrer bollerne.

The boller tip #5 – Tilsæt lidt kardemomme i dejen til the boller og opnå en ekstra god smag.

The boller tip #6 – Salt hæmmer gærens hæveevne. Tilsæt derfor ikke salt, som første ingrediens efter gæren er opløst i lunkent vand.

The boller tip #7 – Margarine er ligeså en dum ingrediens og tilsætte, som en af de første ingredienser. Ligesom vi får fedtede fingre med en tynd fedtet hinde på – ved og røre ved margarine – vil gæren også blive fedtet ind og dermed blive hæmmet.

The boller tip #8 – Gær fungerer optimalt ved 27 grader og dør ved 50 grader. Du må derfor ikke røre gær ud i varmt vand da det dræber gærcellerne.

The boller tip #9 – Den ideelle måde og fremgangsmåde for dej til gode the boller er derfor:

  1. Gær, tempereret væske og æg.
  2. Halvedelen af melet.
  3. Kardemomme/kerner, salt og sukker.
  4. Margarine.
  5. Slutteligt resten af melet.

The boller tip #10 – Dejen til gode the boller skal hæve for og opnå en god luftighed. Opskriften på the boller foreskriver ofte xx minutter, formning af bollerne og efterfølgende xx minutter hævning. To gange 20 minutters hævning er perfekt.

The boller tip #11 – Skal the bollerne være klar til bagning om morgenen kan man anvende halv mængde gær, ifht. hvad opskriften foreskriver. Således kan de gode the boller hæve i køleskabet.

The boller tip #12 – Lad dejen til the boller hæve et par timer ved ’første’ hævning og efter formning 20 minutter. The bollerne vil hermed opnå en ekstrem god luftighed.

The boller tip #13 – Ønsker man blanke og sprøde the boller, kan man efter endt formning og hævning, pensle de formede boller med pisket æg eller vand.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (6 votes cast)
Tips til gode og luftige the boller, 4.8 out of 5 based on 6 ratings